Beschrijving van fase 3 en 4 van het eiwitdieet

Fase
nr_3& nr_4
1 tot 2 zakjes
Overgangs fase
 
De 3de en 4de fase van het proteïnedieet.
Proficiat als je in deze fase bent. Het aanvalsgedeelte is voorbij, we gaan naar een overgangsfase waarbij we je voorbereiden op een leven met een evenwichtige voeding. Het behouden van je nieuwe gewicht is hierbij van belang.

We gaan nog een paar kilo's verliezen, tot 20% van je totale overgewicht.

Deze fasen gaat veel trager, dus verleg je focus nu van de weegschaal eerder naar je eetgewoontes. Verwacht niet meer het snelle gewichtsverlies (dat is nu ook niet meer nodig), maar leer een nieuwe eetgewoonte aan.

Stop Ketose.

In deze fase doorbreken we de ketose fase doordat we opnieuw meer koolhydraten toelaten. Dat zal het ontbijt eenvoudiger maken. Nu zal je ook meer nog kunnen genieten van nieuwe dingen die je op je bord kan leggen. Dus, geniet ervan.

Het ontbijt

Het ontbijt is nu niet langer een eiwitzakje, maar een echt ontbijt, met een zuivelproduct, wat brood en fruit. Allemaal kleine porties, want je bent nog steeds op dieet.

    • Zuivelproduct: twee potjes magere yoghurt of 150 g platte kaas 0% (opgelet, sommige zijn 0% vet, maar bevatten wel suiker). Of neem een combinatie van de twee.
    • Brood: onze voorkeur gaat nog steeds naar het low carb proteïnebrood dat je op deze site kan bestellen, eiwitrijk brood en laag in koolhydraten. Neem je toch liever gewoon brood, neem dan twee sneetjes volkorenbrood. Het zal sowieso smaken.
    • Fruit: bij elk ontbijt is er keuze tussen een sinaasappel, twee kiwi's, twee mandarijntjes, een pompelmoes of een appel.

Vanaf fase 4 kan je fruit ook gebruiken als tussendoortje (10u en 16u) en zijn alle fruitsoorten toegelaten.

In fase 3 neem je nog twee zakjes, eiwitrijke koek of repen met eiwitsupplementen. Te verdelen over je dag bvb om 10u en om 16u.

Opgelet voor te hervallen.

Hoewel deze fasen van het dieet meer vrijheid geven is het gevaar groot dat je de teugels te veel los laat. Jammer genoeg haken de meeste mensen af in deze fase. Door de euforie van het nieuwe behaalde gewicht. Of vaak merken mensen geen onmiddellijk effect op de weegschaal van een tussendoor zonde, en dat glijdt al vaak af naar herhaalde zondes. Onthou goed hoeveel moeite het toch al gekost heeft, dus waarom zou je nu in de fout gaan?

Sla dus deze fase niet over, het is zonde van de geleverde inspanning. Neem desnoods die foto erbij waar je niet flatterend op staat, of bekijk je afvalcurve. Zo dicht aan de finish falen, is echt wel jammer.

Blijf in deze fase ook veel water drinken en maak nog steeds op de andere maaltijdmomenten de gerechten uit de vorige fasen.

In fase 4 neem je nog 1 eiwitsupplement per dag. Dat kan een reep, koek of zakje zijn.

Producten vergelijken (0)

Geen producten geselecteerd.

Op onze blog

Extra vezels  – het vergeten gezonde element

01

Mar

 

Extra vezels – het vergeten gezonde element

Vet of koolhydraten, er is decennialang om het hardst gevochten of er veel of weinig van in gezonde voeding moet zitten. Stilletjes op de achtergrond wachtten de voedingsvezels ...

Lees meer

Zijn light-producten goed voor mijn dieet?

04

Feb

 

Zijn light-producten goed voor mijn dieet?

Gewicht verliezen, dat kan je op verschillende manieren doen. Afhankelijk van het soort dieet dat je volgt, zijn er andere regels en principes. Als een paal boven water ...

Lees meer

Tortilla met zelfgemaakte chili

14

Jan

 

Tortilla met zelfgemaakte chili

Mmmm, lekker pittig en vol proteïnen! Maak je eigen chili en serveer hem in een eiwitrijke wrap voor een Mexicaanse tortilla – maar dan vol eiwitten! Ingredienten 1 ...

Lees meer

Wok met eiwitrijke noodles en kalfsvlees

07

Jan

 

Wok met eiwitrijke noodles en kalfsvlees

Dit snelle wokgerecht is ideaal als je houdt van Thaïs. Maak het klaar in een handomdraai en kies je favoriete sojasaus om het helemaal af te werken! Ingredienten ...

Lees meer

Pizza tonno

04

Jan

 

Pizza tonno

De klassieke pizza tonno in een gezond jasje! Ingredienten 1 pizzabroodje 1 el tonijn op eigen nat uit blik 1 rode paprika 1 el tomatenpassata 1 rode ui ...

Lees meer

Chili met ratatouille

02

Jan

 

Chili met ratatouille

Een berg groenten én een stevige portie proteïnen, dat is deze gezonde, koolhydraatarme versie van chili met ratatouille! Ingredienten 1 zakje chili ½ courgette ½ aubergine 1 gele ...

Lees meer

Sukrin logo
Ciao Carb logo
Nutrisaveurs logo
Hero Diet logo
Rabeko logo
Nutriwell logo
Dietisnack logo
Dietimeal logo
2Bslim logo
Atkins logo