Fase 2 en fase 2B van het proteinedieet

Fase
nr_2
Gemengd fase
3 tot 4 zakjes
Fase 2
Salades en toegelaten groenten. Tot aan streefgewicht.
De tweede fase van het proteïnedieet.
Proficiat, je hebt fase 1 doorstaan. De helft van 80% overgewicht is nu weg. Je bent niet alleen bijna halfweg, maar het moeilijkste deel is ook voorbij.
Fase 2 van het dieet

We gaan nu het schema licht wijzigen, 1 zakje met proteine supplemente wordt vervangen door een eiwitrijk voedingsmiddel. In fase 2 neem je 1 zakje minder dan in fase 1, om evenveel eiwitten te hebben als in de eerste fase, combineer je een maaltijd met groenten met: Mager vlees OF vis OF zuivelproducten.

In dit deel gaan we 80% van je overgewicht verliezen. Sommige gaan tot 100% in deze fase. Hou er rekening mee dat het nu minder snel zal verlopen. Minder spectaculair. Maar je bent nog steeds in Ketose, dus je vetverbranding draait nog steeds volop. De felicitaties die je krijgt van vrienden en familie zullen je zeker blijven motiveren.

Omdat er nu een heel grote keuze bijkomt van toegelaten voeding, kan je eindelijk meer varieren dan enkel met de groenten. Dus naast de groenten en zakjes en repen voor fase 1, komt er nu vis of vlees bij, en repen voor fase 2.

Dat stukje kip, of tonijn zal nog zo lekker smaken. En samen eten met je familie wordt nog eenvoudiger.
Mager vlees OF vis OF zuivelproducten.
150 g Vlees:

mager vlees, Duif, Filet de Saxe, Kalkoen, Kalfsfilet, Kippenwit, Konijn, Paardenfilet, Rundsvlees, Struisvogel, American (onbereid), Biefstuk, Entrecote, Gehakt, Haas(filet), Rosbief, Schenkel, Tournedos, Varkensvlees, Kotelet, Ham, Mignonette, Ribgebraad, Ribkotelet, Schoudergebraad, Varkenshaas(filet).

150 g Vis:

Garnalen, Mosselen (700 g is +/-200 g), Krab, Kreeft, Oesters, Witte vis, Scampi’s; Tonijn in eigen nat. Coquilles, Forel, Griet, Haring (niet op mayonaise), Kabeljauw, Koolvis, Krab, Langoustines, Makreel in eigen nat, Paling, Rog, Roodbaars, Sardienen (natuur), Schelvis, Schol, Slibtong, Sprot, Tarbot, Tong, Tonijn, Wijting, Zalm zeebaars, Zeewolf.

Zuivelproducten:

2 eieren (max 2 keer /week), OF 1 ei +1 natuuryoghurt 0%, Of 100 g magere platte kaas, OF 2 potjes natuuryoghurt, OF 300 g platte kaas. (kaas of yoghurt zonder Vet/suiker of fruit, max. 5 g Koolhydraten / 100 g.)

Vleesvervanger:

Quorn, Tempé, Tofu.

Op restaurant?
Laat alvast de wijn en het brood liggen, maar gegrilde vis met groenten, zeevruchtenschotel, een carpaccio van vis of vlees, sommige tapas, …, een hele menukaart gaan open.
Uit de kleren?

Je zal het nu wel merken, heel wat blouses, T-shirts, hemden gaan te ruim zitten. Kleding waar je niet meer in paste, kan je eindelijk weer aantrekken. Geniet van deze vooruitgang, het zal je steunen op moeilijke momenten van de dag. Zelf zijn we niet zo voorstander om op voorhand aan vrienden en familie te vertellen dat je op dieet bent, of welk dieet je volgt. Want iedereen heeft daar wel een mening over, vaak de magerste nog eerst. En voor je het weet zit je je eigen dieet te verdedigen. Ga die discussie niet aan met mensen die zelf nooit op dieet moesten. En als je alcohol weigert, zeg dat je een alcholo-vrije maand volgt, of dat je antibiotica neemt, dan krijg je geen alcohol opgedrongen.

Fase 2 B (optie)

Je kan ervoor kiezen om in fase 2 te blijven (sneller), of de laatste 20% in fase 2B te volgen. Hier ga je nog 1 zakje vervangen door een eiwitrijk supplement.

Hier neem je dan tussen de 1100 en 1300 kcal op. Het gaat iets trager, maar het bereidt je lichaam wel beter voor op een normaal eetpatroon.

Let op dat je nog steeds de vis, vlees of vleesvervanger nog steeds ruim combineert met de groenten. Nu twee keer per dag.

Het gaat nu wel trager, maar dat is niet erg. Maar stop zeker de ketose niet door af en toe te gaan zondigen, je bent helemaal nog niet toe aan alle voeding. Het minste stukje brood zal het vetverbrandingsproces stoppen. En blijf ook voldoende water drinken om je nieren te verlossen van de ketonen.

Niet elke dag weg wegen!

Wie zich elke dag weegt, zal zien dat het gewicht vaak kan schommelen. De ene dag verlies je een halve kilo en dan komen er de volgende dagen weer bij. Maar dat cijfer zegt niet alles, het mag geen ‘dagopname’ zijn. Er zijn ook verschillen in de hoeveelheid water in je lichaam. Wees gerust, met die lage kcal aantal en de juiste opname van eiwitten, verbrandt je enkel en continu nog vetten.

op naar Fase nr_3&nr_3

Producten vergelijken (0)

Geen producten geselecteerd.

Op onze blog

Extra vezels  – het vergeten gezonde element

01

Mar

 

Extra vezels – het vergeten gezonde element

Vet of koolhydraten, er is decennialang om het hardst gevochten of er veel of weinig van in gezonde voeding moet zitten. Stilletjes op de achtergrond wachtten de voedingsvezels ...

Lees meer

Zijn light-producten goed voor mijn dieet?

04

Feb

 

Zijn light-producten goed voor mijn dieet?

Gewicht verliezen, dat kan je op verschillende manieren doen. Afhankelijk van het soort dieet dat je volgt, zijn er andere regels en principes. Als een paal boven water ...

Lees meer

Tortilla met zelfgemaakte chili

14

Jan

 

Tortilla met zelfgemaakte chili

Mmmm, lekker pittig en vol proteïnen! Maak je eigen chili en serveer hem in een eiwitrijke wrap voor een Mexicaanse tortilla – maar dan vol eiwitten! Ingredienten 1 ...

Lees meer

Wok met eiwitrijke noodles en kalfsvlees

07

Jan

 

Wok met eiwitrijke noodles en kalfsvlees

Dit snelle wokgerecht is ideaal als je houdt van Thaïs. Maak het klaar in een handomdraai en kies je favoriete sojasaus om het helemaal af te werken! Ingredienten ...

Lees meer

Pizza tonno

04

Jan

 

Pizza tonno

De klassieke pizza tonno in een gezond jasje! Ingredienten 1 pizzabroodje 1 el tonijn op eigen nat uit blik 1 rode paprika 1 el tomatenpassata 1 rode ui ...

Lees meer

Chili met ratatouille

02

Jan

 

Chili met ratatouille

Een berg groenten én een stevige portie proteïnen, dat is deze gezonde, koolhydraatarme versie van chili met ratatouille! Ingredienten 1 zakje chili ½ courgette ½ aubergine 1 gele ...

Lees meer

Sukrin logo
Ciao Carb logo
Nutrisaveurs logo
Hero Diet logo
Rabeko logo
Nutriwell logo
Dietisnack logo
Dietimeal logo
2Bslim logo
Atkins logo