De 3de en 4de fase van het proteïnedieet

Fase
nr_3& nr_4
1 tot 2 zakjes
Overgangs fase
 
De 3de en 4de fase van het proteïnedieet.
Proficiat als je in deze fase bent. Het aanvalsgedeelte is voorbij, we gaan naar een overgangsfase waarbij we je voorbereiden op een leven met een evenwichtige voeding. Het behouden van je nieuwe gewicht is hierbij van belang.

We gaan nog een paar kilo's verliezen, tot 20% van je totale overgewicht.

Deze fasen gaat veel trager, dus verleg je focus nu van de weegschaal eerder naar je eetgewoontes. Verwacht niet meer het snelle gewichtsverlies (dat is nu ook niet meer nodig), maar leer een nieuwe eetgewoonte aan.

Stop Ketose.

In deze fase doorbreken we de ketose fase doordat we opnieuw meer koolhydraten toelaten. Dat zal het ontbijt eenvoudiger maken. Nu zal je ook meer nog kunnen genieten van nieuwe dingen die je op je bord kan leggen. Dus, geniet ervan.

Het ontbijt

Het ontbijt is nu niet langer een eiwitzakje, maar een echt ontbijt, met een zuivelproduct, wat brood en fruit. Allemaal kleine porties, want je bent nog steeds op dieet.

    • Zuivelproduct: twee potjes magere yoghurt of 150 g platte kaas 0% (opgelet, sommige zijn 0% vet, maar bevatten wel suiker). Of neem een combinatie van de twee.
    • Brood: onze voorkeur gaat nog steeds naar het low carb proteïnebrood dat je op deze site kan bestellen, eiwitrijk brood en laag in koolhydraten. Neem je toch liever gewoon brood, neem dan twee sneetjes volkorenbrood. Het zal sowieso smaken.
    • Fruit: bij elk ontbijt is er keuze tussen een sinaasappel, twee kiwi's, twee mandarijntjes, een pompelmoes of een appel.

Vanaf fase 4 kan je fruit ook gebruiken als tussendoortje (10u en 16u) en zijn alle fruitsoorten toegelaten.

In fase 3 neem je nog twee zakjes, eiwitrijke koek of repen met eiwitsupplementen. Te verdelen over je dag bvb om 10u en om 16u.

Opgelet voor te hervallen.

Hoewel deze fasen van het dieet meer vrijheid geven is het gevaar groot dat je de teugels te veel los laat. Jammer genoeg haken de meeste mensen af in deze fase. Door de euforie van het nieuwe behaalde gewicht. Of vaak merken mensen geen onmiddellijk effect op de weegschaal van een tussendoor zonde, en dat glijdt al vaak af naar herhaalde zondes. Onthou goed hoeveel moeite het toch al gekost heeft, dus waarom zou je nu in de fout gaan?

Sla dus deze fase niet over, het is zonde van de geleverde inspanning. Neem desnoods die foto erbij waar je niet flatterend op staat, of bekijk je afvalcurve. Zo dicht aan de finish falen, is echt wel jammer.

Blijf in deze fase ook veel water drinken en maak nog steeds op de andere maaltijdmomenten de gerechten uit de vorige fasen.

In fase 4 neem je nog 1 eiwitsupplement per dag. Dat kan een reep, koek of zakje zijn.

Producten vergelijken (0)

Geen producten geselecteerd.

Sukrin logo
Ciao Carb logo
Nutrisaveurs logo
Hero Diet logo
Rabeko logo
Nutriwell logo
Dietisnack logo
Dietimeal logo
2Bslim logo
Atkins logo